vynine_bg

„Bouillabaisse“

„Bouillabaisse“ – tradicinė Provanso žuvienė, kilusi iš Marselio uosto. Nuo senų laikų tai buvo žvejų maistas. Pardavinėdami savo sužvejotas žuvis, kai kurias iš jų jie atidėdavo sau ir savo šeimai. Metams bėgant šias kasdieniškas vakarienes papildė tirštas padažas ir moliuskai. Nukeliavęs iki Paryžiaus, o vėliau ir viso pasaulio, šiais laikais „Bouillabaisse“ verdamas  iš 3-7-ių baltų jūrinių žuvų bei jūrų gėrybių, įvairių daržovių (būtinai pankolio), prieskoninių Provanso žolelių ir, žinoma, šafrano. Autentiškas Marselio „Bouillabaisse“ retai kada gaminamas mažiau negu 10-čiai žmonių, nes kuo daugiau žuvienės, tuo daugiau joje skirtingų žuvų, ir tuo ji gardesnė. Tradiciškai „Bouillabaisse“ patiekiamas dvejose lėkštėse – vienoje žuvis, kitoje - žuvies sultinys. Prie jų patiekiama paskrudinta prancūziška duona su „rouille“(pikantišku užtepu).

 

Saint Germain bg
TRIK.LT